Nieuws   Zoeken 

Sonja's gevulde komkommers; zoet en toch pittig en hartig
Ingredienten: (2 pers.):
200 gr rundergehakt
1 komkommer
1 eetlepel gember op siroop
1 eetlepel mosterd (pittig)
1 theelepel sambal
1 ui
zakje witte saus
paprikapoeder
aardappelpuree
Bereiding:
Snij de komkommer over de lengte door en hol hem uit (bewaar de zaadlijst). Meng gehakt met gember (fijngesneden), mosterd, sambal en de halve ui (fijngesneden). Doe dit mengsel in de uitgeholde komkommer. Maak het zakje saus zoals op de omschrijving en voeg hieraan de zaadlijst, halve gesnipperde ui en paprikapoeder toe. Laat het even doorpruttelen. Leg de komkommers in een ovenschaal en giet de saus erover. Vervolgens 25 minuten in de oven op 200ºC of in geval van combimagnetron: 10 minuten op 200ºC met 500Watt magnetron. Serveren met de puree.
Receptnummer: 4980 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
Als je van zoetig houdt kan je nog wat gembersiroop aan de saus toevoegen. Als je van pittig houdt wat sambal en mosterd. Ik gebruik overigens de mosterd van mosterdmolen huisman. Deze is grof en extra pittig.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept