Nieuws   Zoeken 

Kaatjes moussaka
Ingredienten: (5 pers.):
500 gr kalfsgehakt
1 grote courgette
1 aubergine
aardappelen
bechamelsaus
zout peper , muskaatnoot
2 teentjes look
2 doosjes gepelde tomaten
1 rode paprika
1 gele paprika
2 uien
Bereiding:
*Stoof de courgetten samen met de uien en de look , dit alles kruiden met marjolein , basilicum en groene kruiden naar keuze, peper en zout! *Snij de aubergine in schijfjes, kruid ze met paprikapoeder en laat ze eventjes bakken aan beide kanten in wat olie totdat ze bruin worden. dan laat je ze uitlekken op keukenpapier; *Kook de aardappelen en snij ze in schijfjes *Kruimel het gehakt en bak het in weinig boter, kruiden naar keuze, voeg dit samen met de tomaten ( gehakt in kleine stukjes) en de paprika en laat wat stoven, dit alles ook kruiden met provencaalse kruiden enZ. *Als laatste leg je alles in laagje in een ronde of ovale ovenpot beginnend met de aardappelen en .... De bechamel saus giet je als laatste erover en dan ongeveer 20 min in een voorverwarmde oven.....ZALIG!
Receptnummer: 4994 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: katrien Huvenne
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept