Nieuws   Zoeken 

Ronald's snelle pittige uiensoep met gegratineerd brood
Ingredienten: (4 pers.):
250 gram uien (of 1 grote ui)
1 wortel
1 kleine prei
1/4 groene spaanse peper
1 lente ui
8-10 peper korrels
4 bouillon blokjes, of 8 kleintjes
bieslook (evt gedroogd)
2 teenjes knoflook
boter
bloem
olijfolie
(oud) brood
geraspte kaas
Bereiding:
In een soeppan een flinke klont boter op middelmatig vuur smelten Ui(en)snijden in kleine stukjes (1 bij 1 cm) snijden en in de pan doen, deze dan direct goed omschudden zodat de boter aan alle kanten van de uien terect komt. 1/2 prei in dunne plakjes snijden en bij de uien doen. 2 teentjes knoflook en een 1/4 groene peper (zonder pitten) in kleine stukjes snijden en in de pan toevoegen, de wortel met een jullienne schiller in dunne reepjes snijden, dan als laatste de lente ui in dunne schillen gesneden toevoegen. Tijdens het koken goed door blijven roeren en als de boter opgenomen is door de groente af en toe een scheutje olijfolie toevoegen om aanbakken te voorkomen en extra smaak toe te voegen. Als de uien glazig zijn geworden de peperkorrels met de vlakke kant van een mes pletten en samen met wat bieslook toevoegen. Voeg nu 1 a 1,5 eetlepels bloem en een teelepel suiker toe, dit goed doorroeren. 1,5 liter water aan de kook bengen (waterkoker) en gedeeltelijk toevoegen aan de uien, zet het vuur hoger als het water in de pan niet meer kookt. Net zoveel water toevoegen tot een rijke, gevulde vloeistof verkregen is. Onder constant roeren de bouillon blokjes verkruimelen en in de kokende soep doorroeren, af en toe proeven of de juiste smaak verkregen is. De soep nu zachtjes laten doorkoken, de oven(grill stand) voorverwarmen op 200 graden en hierin ontkorst brood (zo gesneden dat het straks in de soepkommen gaat passen!) aan 1 zijde krokant bruin roosteren. Soep verdelen over kommen, brood uit de oven halen en met de geroosterde zijde in de soep leggen, bestrooien met geraspte kaas en nogmaals in de oven in ca 4 minuten de kaas laten smelten.
Receptnummer: 5016 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Ronald van der Ham
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept