Ingredienten: (2 pers.):
Melk
Bloem (1-2 lepels)
Boter (2 klontjes)
Geraspte kaas (kopje)
Boullionblokje (1/2)
Kruiden
Ham
| Bereiding:
Hoewel er in de supermarkt veel keus is wat sausjes betreft, is het net zo eenvoudig om ze gewoon zelf klaar te maken!(Bovendien bespaart dit ook in de kosten!) Smelt de klontjes boter in een steelpannetje en voeg daarna al roerend met een garde de bloem toe. Er ontstaat een gladde mix. Doe er daarna een een aantal kopjes melk bij, afhankelijk van de hoeveelheid saus dat je wilt. Wanneer de saus kookt kun je de kaas toevoegen. Zodra dit gesmolten is doe je het halve bouillon blokje er al kruimelend door. Verder de saus met kruiden op smaak brengen. (bv kerry, peper, oregano) etc. Als laatste kun je er stukjes ham doorheen doen. Mocht de saus een beetje dik zijn, dan kun je er meer melk of een beetje water bij doen. |