Nieuws   Zoeken 

Titia's eenpersoons aardappel-gratin-taartjes
Ingredienten: (4 pers.):
half pak diepvries rösti
knoflook(vers geperst of uit potje)
ons geraspte kaas
2 eieren
melk, koffiemelk of slagroom
evt. gehakte groene kruiden (bieslook, peterselie of zo)
Bereiding:
Doe het halve pak rösti in een schaal. Goed kruiden met peper en zout. De twee eieren loskloppen met (koffie)melk of room, kaas en knoflook (evt. met groene kruiden). Totale vocht ongeveer 1.5 á 2 deciliter. Vier soufflepotjes of ovenvaste schaaltjes invetten. Op de bodem rondje alufolie leggen. Aardappelmengsel over potjes verdelen, room/ei-mengsel erover gieten. Als het te weinig is, aanvullen met melk of koffieroom. In voorverwarmde oven zetten op 200 graden. Halfuur tot 40 minuten in oven. Buiten de oven laten afkoelen, en als ze afgekoeld zijn storten. (randen met mesje lossnijden). Alufolie erafhalen, evt. omkeren zodat de mooie (bruine) kant boven komt. Voor gebruik (kan 24 uur later) in magnetron opwarmen. Als je niet van knoflook houdt; het kan ook zonder.
Receptnummer: 5047 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: titia
Opmerking:
Je kunt de rösti ook vervangen door rauwe aardappel, die je met de kaasschaaf in dunne plakjes snijden. Dit staat bij het aansnijden héél erg chique! Ik ben heel benieuwd hoe jullie het vinden!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept