Nieuws   Zoeken 

'pollo + patate al forno' van Miranda (kip + aardappel)
Ingredienten: (4 pers.):
aardappels (ca 4 pers)
kippenpoten (ca 1kilo)
peper/zout
rozemarijn
olijfolie
+ grote overschaal
(van blik, is vlugger gaar)
+ hakbijltje
Bereiding:
schil de aardappels en snij ze in de lengte in partjes trek het vel van de kippepoten, je kan eventeel en boveneinde ervan af hakken, doe de kip kruiden met peper en zout(zwarte of rode peper kan ook eens gebruikt worden, naar smaak) wat olijfolie op de bodem van de ovenschaal, dan de aardappelpartjes samen met de kip in de schaal doorelkaar zodat de bodem goed bedekt is. wat rozemarijn-naaldjes erover strooien en in de oven zetten. (stand oven middel tot groot) af en toe wat omdraaien, na circa half uur is alles gaar:als de aardappels en kip lekker gaar uitzien kan men gaan eten. Als groente kun je er bijv.ijsbergsla of venkel-sla (snij een venkel-knol in smalle partjes , snij ook de steel zover mogelijk mee op)met wat olijfolie en wijnazijn op smaak brengen, of een andere soort sla.
Receptnummer: 5112 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: miranda fioravanti
Opmerking:
het makkelijke van dit recept is, dat alles in een schaal gedaan wordt, zodat je niet verschillende pannen in de gaten moet houden, alleen af en toe wat omdraaien.
ook kun je zelf bepalen hoeveel porties je wilt bereiden, met meer of minder kip of aardappelen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept