Nieuws   Zoeken 

carla's zalm in bladerdeeg met kaviaar
Ingredienten: (10 pers.):
1 pakje bladerdeeg (10 velletjes)
150 gr. gerookte zalm
1 potje kaviaar
2 dl. creme fraiche
100 gr. fijngesneden dille
(of i.p.v.creme fraiche en
potje kaviaar 1 tube kaviaarcreme)
1 ei
Bereiding:
Leg de plakjes bladerdeeg op een stuk vetvrij bakpapier op een bakblik. Leg op elke helft wat zalm,maar laat de hoekjes van het deeg een cm. vrij. Meng de creme fraiche, de kaviaar(maar laatwat achter voor de garnering) en de dille. Spreid deze mix over de zalm. Bestrijk de randen van elk vel bladerdeeg met losgeklopte ei en vouw ze op elkaar. Druk ze aan met een vork zodat de pakketjes goed dicht zijn. Bestrijk ze vervolgens met de rest van het ei en bak circa 12 min. op 225°C in de oven tot het deeg eenmooie goudbruine kleur heeft. Dien op met een frisse salade.
Receptnummer: 5170 | Categorie: Voorgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Carla
Opmerking:
Dit recept gevonden in een blad bij de kapper en naar hun zeggen het lievelingsrecept van Michelle Pfeiffer. Erg lekker maar wel wat zoutig, ik wou het jullie niet onthouden. P.S. ikzelf hou gewoon 20 min. in de oven aan. Eetse !!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept