Nieuws   Zoeken 

Margreet's Urker dikkoek
Ingredienten: (6 pers.):
1 pak zelfrijzend bakmeel
1 zak rozijnen
3 eieren
zout
fles melk
spek
voor de saus:
fles melk
pakje roompudding
stroop
stuk roomboter
Bereiding:
voor de koek: meel melk fles niet helemaal, rozijnen snufje zout en de eieren mixen, daarna tulbandvorm bekleden met dik gesneden spek ook wat bewaren voor ertussen en erboven op deeg in vorm doen en ongeveer twee en half a 3 uur op ovenstand twee net zo heet als je ook cake bakt voor de saus: pudding koken, pan van het vuur stuk roomboter erbij en wat stroop erdoor
Receptnummer: 5185 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 180 min. | Meer recepten van: margreet
Opmerking:
als echt urker kan ik jullie dit ouderwetse recept niet onthouden , het word niet meer zo vaak gegeten als vroeger omdat het oa niet echt snel klaar is maar het is wel heel lekker!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept