Nieuws   Zoeken 

Barbara's snelle rundvlees/sperziebonenstoofschotel
Ingredienten: (2 pers.):
300 gram bieflapjes
zout, peper
1 theelepel mosterd
25 gram boter
2 rode uien
250 gram sperziebonen
1 theelepel majoraan
2 dl. kriek lambic (kersenbier)
1 plakje ontbijtkoek
Bereiding:
Snij de bieflapjes in stukken. Snij de uien in ringen. Haal de sperziebonen af en breek ze. Snij de ontbijtkoek in kleine blokjes. Kruid het vlees met zout, peper en mosterd. Bak het daarna in ca. 4 minuten rondom mooi bruin in de boter. Voeg de uienringen toe en bak ze ca. 3 minuten mee. Haal de pan van het vuur, laat iets afkoelen zodat het vlees niet schrikt en doe er dan de majoraan, de sperziebonen en het bier bij. Breng weer aan de kook en laat het 20 – 25 minuten zachtjes sudderen. Roer de blokjes ontbijtkoek erdoor en blijf roeren tot de ontbijtkoek is gesmolten en het vocht is gebonden.
Receptnummer: 5251 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Kriek lambic is gewoon te koop bij AH. Schrik er niet van, het gerecht bevat geen alcohol meer en smaakt niet naar bier. Ontbijtkoek is een ouderwets middel om stoofschotels te binden en het smaakt echt prima. Lekker met gekookte aardappels of aardappelpuree.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept