Nieuws   Zoeken 

Wouters Pisajola à la Helena
Ingredienten: (4 pers.):
700 gr rosbief in superdunne plakjes
4 blikken pomodori tomaten met sap
4 teentjes knoflook
oregano
basilicum
peper/zout
1 bouillionblokje
olijfolie
1 groot langwerpig turks brood
Bereiding:
in een pan olijfolie verhitten, hierop 1 blik tomaten leeggooien en fijnpletten (vuur lager zetten) Hierover de eerste laag rosbief leggen, peper, zout, oregano en basillicum strooien. Weer een blik tomaten erop, de rosbief en de kruiden. Het geheel op een laag pitje, anders wordt de rosbief te taai, zodra de onderste laag rosbief is verkleurd (niet meer roze) deze eruit halen en even later ook de tweede laag, meng de overgbleven prut met knoflook en het bouillon blokje en laten indikken tot saus. In een warme oven het met olijfolie en knoflook en zeezout ingewreven brood leggen. Vuur weer laag zetten en het vlees weer in de prut even op temp. laten komen, in schaal en voila!!! Brood erbij en lekker dat soppen in het vlees/ tomaten mengsel.
Receptnummer: 5254 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 10 min. | Meer recepten van: Wouter
Opmerking:
Bij aanschaf van de rosbief tegen de slager zeggen dat je het nodig hebt voor carpaccio, dan snijdt deze het op de juiste dikte en reken zo 150 - 200 gr per persoon
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept