Ingredienten: (8 pers.):
3 bakken aardappelsalade
10 hard gekookte eieren
2 appels geschild en in blokjes gesneden
1 kleine pot augurken zout/zuur gesneden in blokjes
2 el mayonaise
1 el zachte boter
zout/ peper en kerrie naar smaak
1 blik achterham (plm 400 gr) gesneden in blokjesof eventueel boterhamworst
300 gr vleeswaren naar keuze (bijvoorbeel kalkoenham, frikandeau, ham, salami)
1/2 blik doperwtjes + worteltjes
2 blikken zalm of tonijn
wortelsalade uit een potje
1 blikje mais
2 blikjes sardines
1 pot mosselen in zuur
kruidenboter, pesto en tapenade
stokbrood
| Bereiding:
meng 1 bak aardappelsalade met 6 van de hardgekookte eieren die eerst in blokjes gesneden zijn, appel en augurk. Schik de salade op een mooie schaal. Snijd de overgebleven 4 eieren in tweeen, haal de dooiers eruit, meng de dooiers met mayonaise, boter, zout peper en kerrie en vul hiermee de eierhelften, garneer de eiersalade met de gevulde eieren, mais en gesneden augurken. meng de achterham en de doperwten en wortelen door 1 bak salade. Schik de salade op een schaal, garneer met vleeswaren naar keuze en met de helft van de wortelsalade. Scheur de vis uit de blikken in niet te kleine stukken en meng deze met de aardappelsalade. Breng de salade op smaak met ketchup. Schik de salade op een schaal. Garneer met sardines en mosselen. Eet de salades met stokbrood en kruidenboter, pesto en tapenade |