Carla's koude kippastasalade
Ingredienten: (1 pers.):
135 gr. kipfilet
50 gr. ongekookte pasta
3 stengels bleekselderij
1 zoete appel
100 gr. erwtjes
25 gr. kortgesneden bosuitjes
mayonaise
kerriepoeder
kippebouillonblokje
magere yoghurt
citroensap
Bereiding:
kook de kip tot deze goed gaar is in een kippenbouillonblokje, kook de pasta gaar volgens de verpakking. Snijd de bleekselderij in stukjes, kook deze heel even mee de kip. Snij de appel in blokjes en doe daar wat citroensap op voor het verkleuren. Laat de erwtjes uitlekken en snij de bosuitjes fijn. Snij de kipfilet in kleine blokjes. Als alles afgekoeld is meng je alles door elkaar. Doe er de mayonaise, lepel magere yoghurt en flink wat kerriepoeder doorheen. Laten koelen in de koelkast.
Receptnummer: 534 | Categorie: Pasta/Rijst | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Carla Walk
Opmerking:
Je kunt ipv of kip ook hamblokjes gebruiken, of de variatie half kip/half ham gebruiken. Dit is de "magere" variant, maar dit is ook lekker als je er slagroom met mayonaise doorheen roert, en er stukjes walnoten doorheen doet. Maak eventueel een dag van te voren zodat het goed in de ingredienten trekt. Heerlijk op een warme zomerse dag.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept