Nieuws   Zoeken 

Riet's gehakt-groentepie
Ingredienten: (4 pers.):
voor het pie deeg
150 gram bloem
snufje zout
75 gram harde boter of margarine
ca 3 eetl ijskoud water
Voor de vulling
200 gram rundergehakt
100 gram varkensgehakt
100 gram kalfsgehakt
400 gram half om half gehakt
peper en zout
paprikapoeder
1 eetl bloem
2 eetl olie
1 groot blik tomatenpuree (140gr)
1 groot blik gepelde tomaten (450gr)
1 eetl italiaanse kruiden
2 winterwortelen
2 courgettes
6 kleine sjalotten of 2 uien
1 losgeklopt ei
Bereiding:
Maak het piedeeg als volgt;doe de bloem met het zout in een kom. Snijd de boter op de bloem met twee messen klein.Voeg 2 eetl water toe en kneed met een koude hand tot een samendhangend deeg. Voeg zonodig meer water toe en kneed tot het deeg van de randen loslaat. Verpakt het deeg in plastic folie en laat het rusten in de koelkast. Meng de gehakt soorten.Breng het gehakt op smaak met peper, zout paprikapoeder. Draai balletjes zo groot als een stuiter en bestrooi deze licht met bloem. Bak de balletjes goudbruin in de hete olie.Neem deze uit de pan.Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten en italiaanse kruiden toe. Maak de wortelen en courgettes schoon en snijd deze in blokjes.Pel de sjalotten of de uien. laat de sjalotten heel of snijd de ui in ringen. Kook de groenten zachtjes in de tomatensaus. Voeg de gehaktballetjes na 5 min toe aan de saus. Beboter een oven vaste schaal. doe de gehaktballetjes met de groentesaus in deze schaal. Bevochtig de rand van de schaal. Rol het piedeeg uit tot een lange lap snijd hieruit lange repen. Dek de schaal af met de repen piedeeg. Bestrijk de deegrepen met het losgeklopte ei. Bak de pie in ca 45 min in het midden van de oven van 200 graden tot het deeg goudbruin uitziet en de vulling borrelt. lekker met rijst of aardappelpuree
Receptnummer: 5340 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 48 min. | Meer recepten van: Riet Karremans
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept