Ingredienten: (2 pers.):
150 gr. macaroni
zout
1 venkelknol (250 gr)
20 gr. boter
1 blikje tonijn op olie (ca 200 gr)
1 bekertje creme fraiche
3 el koffieroom
1 el citroensap
1 el gembersiroop
versgemalen peper | Bereiding:
Kook de macaroni beetgaar. Maak de venkelknol schoon en snij hem in smalle reepjes.
verhit de boter en bak de venkel zachtjes 2 min. Voeg ca 5 el water toe en laat de venkel ca 5 min met de deksel op de pan zachtjes gaarsmoren. Giet intussen de tonijn af en pureer dit samen met de creme fraiche en de koffieroom in een foodprocessor tot een gladde saus. Meng de gembersiroop en de citroensap door de saus en breng hem op smaak met peper en zout. Laat de macaroni goed uitlekken, doe hem terug in de pan en meng de saus erdoor. Laat het geheel door en door warm worden. Giet de venkel af en roer dit erdoor. |