Tine's varkenshaasjes met champignonsaus
Ingredienten: (4 pers.):
2 varkenshaasjes
250 gr. kastanjechampignons
1 ui
1 teentje knoflook
100 gr.blokjes gerookt spek
olijfolie of braadboter
gemengde Provencaalse kruiden
2 dl rode wijn
klein pakje kookroom
zout en peper
Bereiding:
Begin met de saus, verhit de olie in een steelpan bak de spekjes uit, voeg de stukjes ui, knoflook en de kruiden toe tot het glazig wordt. Voeg de in stukjes gesneden champignons toe, omscheppen tot de champignons beginnen te verkleuren. Dan afblussen met de rode wijn kort in laten koken. Roer de room door de saus en zout en peper naar smaak. Verhit de olie of boter in een koekepan en bak de haasjes rondom aan daarna bestrooien met zout en peper. Op middelhoog vuur rondom bruin bakken, dan om en om kerend 10 minuten bakken. Schep de paddenstoelensaus bij het vlees en laat nog 10 minuten stoven.
Receptnummer: 5429 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Kan de saus ook apart serveren,doe dan wat water bij het vlees en laat het 10 minuten garen. Dit is heel lekker als je gasten hebt, succes verzekerd, kan heel goed met aardappelkroketten en sperciebonen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept