Ingredienten: (4 pers.):
1 grote broodbol ( wit of bruin
naar keuze ) met knapperige korst
(ongesneden).
1 doosje champignons
1 doosje shii take champignons
1 doosje oesterzwammen
1 eetlepel olijfolie
2 uien
2 ons gerookte spekjes
1 bekertje zure room
zout en peper | Bereiding:
Snij de bovenkant van de broodbol en leg hem apart hol de broodbol uit, zodat alleen de korst overblijft. Verhit de olie in de pan, bak de spekjes aan, snipper de ui en bak hem nog even met de spekjes mee. snij de gewone champignons in plakjes en vermeng ze met het ui,spekjes mengsel, bak het geheel nog even goed door, snij de shii take en de oesterzwammen in repen en voeg ze nog even toe ( niet te lang anders worden ze taai! ) voeg nu het bekertje zure room toe en peper en zout naar smaak roer het goed door elkaar en verwarm het nog heel even. Haal de pan de van het vuur en schep het mengsel in de uitgeholde broodbol, sluit het af met de broodbol "deksel" . om het extra lekker te maken, nog eventjes verwarmen in de oven om het lekker knapperig te maken!! Snij de bol in punten en garneer met wat groen. |