Nieuws   Zoeken 

Anna's visfilet met asperges
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr. kabeljauw of andere vis
1 eetl. citroensap
zout peper
350 gr. gekookte asperges
2 1/2 eetl. olie
2 eetl gesnipprde voorjaarsui
1 eetl maizena
2 eetl chinese rijstwijn of sherry
1 eetl ketjap
Bereiding:
Snijd de vis in stukjes.Ongeveer zo groot als de asperges. Vermeng het citroensap met wat zout en peper en wrijf hiermee de stukjes vis in. Laat ze 10 min. staan. Laat de asperges goed uitlekken en snijd ze in stukjes van 4 centimeter. Verhit de olie in een wok en bak de visblokjes aan alle kanten goudbruin. Schuif ze dan naar een kant van de wok en fruit de voorjaarsui heel even aan en voeg dan 2 dl. kokend water toe. Maak de maizena aan met 2 eetl water, roer deze oplossing door het vocht in de wok en laat het binden. Voeg dan de rijstwijn of sherry, en de ketjap toe.Leg de asperges in de saus. Wanneer deze warm zijn geworden, schuif je de vis weer naar het midden van de wok. Schep alles heel voorzichtig enkele malen om. Lekker met mie.
Receptnummer: 5474 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Anna Grouls
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept