Nieuws   Zoeken 

Beppie's bitterkoekjespudding, (uit 50er jaren).
Ingredienten: (4 pers.):
250 gr. bitterkoekjes
1 ei
2 eetl. custardpoeder
3 eetl. suiker
1 ltr. melk
Bereiding:
Snijd de bitterkoekjes in kleine stukjes. Roer het ei in een kom los met de custardpoeder, de suiker en een scheutje van de melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer een scheutje van de kokende melk door het custardmengsel en roer het custardmengsel daarna door de rest van de melk. Breng het weer aan de kook, al roerende, laat het kort doorkoken. Roer er, van het vuur af, de bitterkoekjes door. Doe de pudding in een glazen schaal, die je met koud water hebt omgespoeld. (Schaal met een inhoud van ± 1 1/2 ltr). Dek de schaal af met huishoudfolie dat je op de afgekoelde pudding drukt om de vorming van een vel tegen te gaan. Je kunt er ook wat suiker over strooien! (Inplaats van de folie). Serveer de pudding koud! We zijn inmiddels 50 jaar verder en je kunt de pudding luxer maken door een glaasje amaretto door te roeren! Eventueel versieren met slagroom. En tegenwoordig koel je het natuurlijk door het een poosje in de koelkast te zetten!
Receptnummer: 5483 | Categorie: Nagerecht | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Beppie Soeurt-Bax
Opmerking:
Lekker ouderwets toetje!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept