Ingredienten: (4 pers.):
500 gram zuurkool
400 gram kippenlevertjes
75 gram boter
1 grote ui
4 plakken ontbijtspek
bloem | Bereiding:
Kook de zuurkool gaar in ca. 20 minuten. Snijd intussen de ui in ringen. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en fruit de ui goudgeel boven een laag vuur. Schep ze uit de pan en laat ze goed uitlekken. Bestrooi de levertjes met bloem of wentel ze er doorheen, nadat ze met zout zijn bestrooid. Voeg de resterende boter toe en laat dit heet, maar vooral niet te heet en donker bruin worden. Leg de levertjes in de pan en bak ze al roerend 4 à 6 minuten, boven laag vuur. Haal de levertjes uit de pan, maar houd ze warm. Blus het braadvocht af met enkele eetlepels water en roer het aanbaksel los. Bak in een ingevette koekenpan de plakken spek knapperig. Schep de uien op de levertjes en leg het spek hier bovenop. Serveer de jus er apart bij. |