Nieuws   Zoeken 

Mari's pasteitje
Ingredienten: (2 pers.):
6 plakjes roomboterbladerdeeg{diepvries}
1 zakje panklare broccoli 300 gram
zout
1 zak panklare sperciebonen 250 gram
1 pakje griekse feta 200 gram dodoni
16 zwarte olijfen zonder pit
2 eetlepels verse pesto
zwarte peper
1 eierdooier
bloem om te verstuiven
2 ronde schaaltjes ca 1/2 liter per stuk
Bereiding:
(1) over voorverwarmen op 200 of gasovenstand op 4 bladerdeeg uitspreiden en ca 10 min laten ontdooien broccoli in kleine roosjes verdelen.In pan met koekend water en zout broccoli en de sperciebonen ca 2 min laten koken,in vergiet laten uitlekken feta in kleine blokjes snijden.in kom broccoli en sperciebonen met olijven,feta en de pesto door elkaar scheppen,mengsel over de bakjes verdelen. (2) werkvlak met bloem verstuiven hier op 3 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen,deeg uitrollen tot ronde lap,hieruit cirkel snijden ,die net iets groeter is als het schaaltje,overtollig deeg bewaren voor versiering. opdezelfde manier van het over deegplakjes tweede deegcirkel maken (3) cirkels op de schaaltjes leggen. randen met water vochtig maken en deeg randjes op schaaltjes plakken. met een vork gaatjes in deegcirkel prikken. restjes deeg uitrollen en in lange reepjes snijden,reepjes tot spiraaltjes draaienen ter decoratie met wat water op de deegdeksels plakken eierdooier loskloppen en hiermee deeg bestrijken. (4)in het midden van de oven de pasteitjes plaatsen 20 min goudbruin en gaar bakken.
Receptnummer: 5555 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: mari
Opmerking:
ik heb het zelf net gemaakt en het smaakt heerlijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept