Nieuws   Zoeken 

Tine's kip met saus uit Ethiopië
Ingredienten: (4 pers.):
4 kippepoten
6 grote uien
2 citroenen
4 teentjes knoflook
1 eetlepel azijn
1/2 theelepel cardemon(toko)
1 theelepel cayennepeper
stukje gember(toko)
1 eetlepel tomatenpuré
1 eetlepel paprikapoeder
olijfolie
zout naar smaak

Bereiding:
Haal het vel van de kippenpoten en was ze met een halve citroen. Pers de rest uit en meng het met de azijn, bestrooi de poten met wat zout en laat ze even marineren in de citroen en azijn. Snipper de uien laat ze heel even fruiten in de olie hak de knoflook fijn laat ze ook even meefruiten met wat zout, doe dan de cardemon, de cayennepeper en het geschilde en kleingesneden gemberstukje erbij. Laat het even intrekken. Dan de tomatenpuree en de paprikapoeder, goed doorroeren en doorbakken een paar minuten. Laat de kip uitlekken en braad de poten met de rest mee rondom bruin. Voeg een halve liter water toe en laat het 15 minuten in de magnetron afgedekt vol vermogen gaar worden. Of laten sudderen op het vuur tot de kip gaar is. Lekker met een stukje brood om in de saus te dopen.
Receptnummer: 5682 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Geef er apart een klein bordje rauwkost bij. Ik miste toch nog wel de groenten erbij, vandaar deze toevoeging, maar het hoeft niet. Wij vonden het heerlijk, wel erg pittig de saus.
,
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept