Appeltaart (cake) van Louis
Ingredienten: (2 pers.):
1 ei volledig
8 el griessuiker
10 el zelfrijzende bloem
1 pakje vanillesuiker
6 el olie
6 el melk
volgens eigen behoefte een of ander sterke drank of likeur
Bakvorm (28 cm) met bakpapier
50 gr boter of room
1 pakje vanillesuiker
2 soeplepels donkerbruine kandijsuiker
Bereiding:
1e gedeelte van de ingredienten mixen en verdelen in de met bakpapier beklede bakvorm. Zoveel mogelijk appels schikken (in kwartjes gesneden, met bovenkant insnijdingen) Laten bakken in voorverwarmde oven op 200, in hete lucht oven ongeveer 30 minuten. 50 gr boter of room smelten in microgolf, 1 pakje vanillesuiker, 2 el donkerbruine kandijsuiker, mengen tot een gladde massa, en op de appeltjes doen, nog 5 min. laten bakken
Receptnummer: 570 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Louis Roose
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept