Nieuws   Zoeken 

Engeman's zoete witlof
Ingredienten: (4 pers.):
1 sinaasappel
6 flinke struikjes witlof
25 gr.boter
2 eetl. bruine suiker
1 dl. bouillon
Bereiding:
Boen de sinaasappel schoon onder de kraan en rasp de oranje schil er dun af. Maak de struikjes witlof schoon, verwijder eventueel buitenste blaadjes.Halveer de struikjes in de lengte en snijd het bittere eruit.Smelt de boter in de koekepan en roer de bruine suiker en de geraspte sinaasappel erdoor. Leg de struikjes witlof met de snijkant naar beneden in de boter en voeg de bouillon toe. Smoor de struikjes witlof onafgedekt in 15 tot 20 minuten heel zachtjes gaar. Keer de witlof regelmatig. Voeg als er te veel vocht verdampt nog een scheutje water toe. De zoete witlof smaakt lekker bij gebakken tartaatjes en aardappelpuree. ps..... Lust je geen spruitjes? Maak ze dan eens klaar op dezelfde manier als de witlof. Mischien vind je zoete spruitjes wel heel lekker.
Receptnummer: 5757 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: roos Engeman
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept