Ingredienten: (4 pers.):
1 rode paprika
1 gele paprika
200 gram cashewnoten
150 gram bladspinazie
zakje geraspte oude kaas
5 vellen (room)bladerdeeg
eetlepel grove mosterd
een ei
koksroom
peper, paprikapoeder en nootmuskaat
125 gram spekblokjes | Bereiding:
Verhit een over voor op ongeveer 190 graden celcius. Bekleed een overnschaal met het bladerdeeg en laat dit kort (ongeveer 10 minuten) aanbakken in de oven. Bak in een pan intussen de spekjes en de in stukken gesneden paprika's. Maal de cashewnoten fijn en voeg toe aan de pan, evenals de in stukken gesneden spinazie. Voeg aan het mengsel tenslotte de geraspte kaas toe. Laat de kaas kort smelten. Meng in een kommetje het ei met de room en klop goed door elkaar. Kruid met mosterd, paprikapoeder, peper, nootmuskaat en zout. Gooi het paprika/spinaziemengsel in de ovenschaal en overgiet het met het eimengsel. Laat dan ongeveer 30 minuten bakken in de oven. |