Frits' raapstelen-stamppot met katenspek en bosui
Ingredienten: (4 pers.):
raapstelen 400 gram
bosuitjes 3 stuk
aardappelpuree 2 zakjes
katenspek 150 gram
roomkaas met knoflook 125 gram
versgemalen peper snufje
Bereiding:
Worteltjes van raapstelen snijden. Raapstelen wassen, droog slaan en in reepjes snijden. In pan 1/2 liter water aan de kook brengen. Bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden. Katenspek in reepjes snijden. Spek in droge koekenpan al omscheppend verwarmen. Al roerend aardappelpureepoeder aan kokend water toevoegen. Blijven roeren tot smeu´ge puree ontstaat. Roomkaas en spek door puree roeren. Raapstelen en bosui erdoor scheppen. Stamppot al roerende zachtjes verwarmen. Op smaak brengen met peper.
Receptnummer: 5772 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Frits
Opmerking:
Voor meer recepten, teelt- en produktinformatie over raapstelen, kijk bij http://come.to/raapstelen
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept