Tine's Japanse zalmschotel
Ingredienten: (4 pers.):
4 zalmfilets 150gr.,
1/2 chinese kool
1 el. azijn
3 el. olijfolie
1 bakje tuinkers
1 dl. medium sherry
2 eetlepels bruine suiker
1 dl. japanse sojasaus(A.H.)
zout en peper naar smaak
300 gr rettich
Bereiding:
Snijd de kool in zeer dunne reepjes.Schraap de rettich en rasp de rettich grof.Klop in een kom de azijn de olie zout en peper goed door elkaar,tot een dressing,knip de helft van de tuinkers er boven.Voeg nu de kool en rettich toe en schep het voorzichtig om en om.Laat dit alles 15 min.intrekken. In hapjespan met antiaanbaklaag de sherry met de bruine suiker warm maken tot de suiker gesmolten is,dan al roerende de sojasaus er door doen.Leg de zalmfilets in het vocht op een matig hoog vuur,keer ze regelmatig om en laat het vocht verdampen tot er een dikke saus ontstaat ongeveer in 10 min. Schep de salade op 4 borden en leg de zalmfilets erop met een toefje tuinkers er boven op. Lekker met rijst.
Receptnummer: 5815 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept