Nieuws   Zoeken 

Marian's spaanse gehaktballetjes (albondigas)
Ingredienten: (6 pers.):
1 pond h.o.h. gehakt
2 eieren
5 el paneermeel
2 teentjes knoflook
2 el peterselie
1 tl zout, 1 tl peper
1 el olijfolie
bloem
olie om in te bakken.
voor de saus:
2 flinke uien (fijn gesneden)
1 kilo tomaten (ontveld en in blokjes)
of 2 blikjes gepelde tomaten)
2 wijnglazen droge sherry
2 laurierblaadjes
beetje suiker naar smaak
Bereiding:
Gehakt mengen met alle ingrediƫnten, behalve de bloem. Kleine balletjes maken en deze licht door de bloem rollen. Olie in de pan en balletjes in ca. 5 min. bakken. Haal de balletjes uit de pan en maak dan in het bakvet de saus. Eerst de uien glazig bakken, dan tomaten, laurier en sherry toevoegen. Dit aan de kook brengen en dan de balletjes in de saus nog ca. 5 min. laten sudderen. Dan op smaak maken met zout, peper en suiker.
Receptnummer: 5821 | Categorie: Snack | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Marian
Opmerking:
Dit wordt in Spanje gegeten als tapas (borrelhapje)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept