Nieuws   Zoeken 

Linda's Op zijn indisch als kruidige lekkernij
Ingredienten: (4 pers.):
750 gr (vastkokende) aardappels
400 gr kipfilet
2 uien
olie
1 zakje sate-saus
1 mespunt sambal
1 el ketjap manis
peper
zout
4 hardgekookte eieren
Bereiding:
Schil en was de aardappelen. Gaar ze in een afgesloten schaal in de magnetron op vol vermogen (800 watt) in 8 minuten. (of kook ze gaar in 20 minuten in een pan. Snijd de kipfilet in stukjes, verhiet de olie en bak de kip met peper en zout rondom gaar. Maak de sate-saus volgens gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Breng deze op smaak met sambal en ketjap. Snijd de aardappels in blokjes en de gepelde eieren in partjes. Schep de warme aardappels door het kipmengsel en schenk de sate- saus erover. Garneer het geheel met de partjes eieren. Hier smaakt roergebakken sperciebonen lekker bij. Ook te vinden elders op deze site. (volgens mij van r-jen, even zoeken.
Receptnummer: 5824 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Linda
Opmerking:
Dit gerecht kan nog lekkerder. strooi er extra pinda's over en serveer het met kroepoek. Eet smakkelijk.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept