Ingredienten: (5 pers.):
200 gr. beschuit of boterkoekjes
125 gr. zachte roomboter
2-3 el. poedersuiker
voor de vulling:
200 gr. huttenkase
400 gr. roomkwark
1 dl. creme fraise
2 el. suiker
geraspte schil van 1 citroen
voor de vulling:
250 gr. aardbeien
een paar blaadjes citroenmelisse | Bereiding:
De beschuiten of boterkoekjes in de keukenmachine fijn malen of tussen twee lagen plasticfolie met een deegroller verkruimelen. De boter en de poedersuiker tot creme roeren. De beschuit of koekkruimels erdoor roeren.Een taartvorm (24cm) met het mengsel bekleden.Stevig aandrukken met de bolle kant van een eetlepel. De vorm in de 4 koelkast zetten. De huttenkase met kwark en de creme fraiche tot creme roeren. Met de suiker en citroenrasp op smaak brengen. De kwarkmassa in de vorm doen, gladstrijken en 2 uur in de koelkast zetten. De aardbeien wassen, halverenof in plakjes snijden. De taart garneren met de aardbeien en de citroenmelisse. |