Ingredienten: (1 pers.):
1/3 krop ijsbergsla
2 tomaten
klein stukje belegen kaas
pijnboompitjes
klein blikje tonijn op water
kant & klare (knoflook)croutons
Voor de dressing:
2 eetlepels halvanaise
2 eetlepels yoghurt
1 eetlepel ketchup
kerriepoeder
paprikapoeder
knoflookpoeder
peterselie/bieslook | Bereiding:
IJsbergsla in reepjes snijden, tomaten in blokjes (pitjesdrab verwijderen), kaas in kleine blokjes snijden, tonijn laten uitlekken en lospeuteren met een vork, zakje croutons open maken en tijdens dit alles kunnen de pijnboompitjes in een droge pan worden geroosterd. Van de dressing alle ingrdiƫnten mengen. Niet te scheutig met het knoflookpoeder! Het lekkerst is verse peterselie of bieslook, anders uit een potje. Alle ingrediƫnten van de salade in een schaal doen en de dressing erdoor roeren. Tot slot de boel verorberen. |