Gevuld turks brood van Ine
Ingredienten: (4 pers.):
1 groot turks brood
500 gr. runder gehakt
3 uien
2 preien
2 paprika's
250 gr champignons
2 teentjes knoflook
1 groot blikje tomatenpuree
2 bouilonblokjes
1 zakje geraspte kaas
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 175 graden.Alle groente schoonmaken en grof snijden.In grote pan uien met knoflook smoren,dan prei,paprika en champignons toevoegen.Even smoren en uit de pan doen.Gehakt rul bakken en het groentemengsel er bij doen.Verkruimel de boillionblokjes en doe ze bij het mengsel. De uitgelekte tomaten erbij(sap opvangen)en met een vork fijn maken.Dit alles laten smoren.Het mag niet te vochtig zijn . Als het te droog is wat tomatensap toevoegen.Het brood over het geheel opensnijden en insmeren met olijfolie. Het gehakt mengsel op de onderste helft van het brood verdelen.Dan een gedeelte van de geraspte kaas er overstrooien.DE bovenste helft er bovenopleggen.De bovenkant insmeren met olie en er wat kaas overstrooien.In voorverwarmde oven ca. 10-15 min. verwarmen. Wel opletten dat het niet te hard gaat LEKKER MET SALADE OF RAUWKOST
Receptnummer: 5885 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: ine keuzink
Opmerking:
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept