Nieuws   Zoeken 

Groente/linzenovenschotel van Barbara
Ingredienten: (2 pers.):
2 eetlepels boter
1 ui
1 teentje knoflook
1 gele paprika
125 gram champignons
2 stengels bleekselderij
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
5 eetlepels gekookte linzen (blik Bonduelle)
½ blik tomaatblokjes
150 gram hamblokjes
½ theelepel gedroogde tijm
zout, peper
1 bosuitje
pakje aardappelpuree met kaas (Maggi)
2 dl. melk
Bereiding:
Ui pellen en in halve ringen snijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Bleekselderij in smalle boogjes snijden. Bosuitje schoonmaken en fijnsnijden. Grill voorverwarmen op hoogste stand (of oven op 200 graden). In 1 eetlepel boter de ui en de erboven uitgeperste knoflook ca. 2 minuten bakken. Paprika, champignons, bleekselderij en peterselie toevoegen en het geheel ca. 5 minuten roerbakken. Linzen, tomaatblokjes, hamblokjes en tijm erdoor roeren en het mengsel op smaak brengen met zout en peper. Met de melk, water en een eetlepel boter de kaaspuree maken volgens de gebruiksaanwijzing. Stukjes bosui er doorheen roeren. Het groentemengsel in een ingevette ovenschaal doen en de kaaspuree met bosui erover uitstrijken. De schotel in 5-10 minuten laten gratineren onder de grill (of in ca. 20 minuten in de oven).
Receptnummer: 5917 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
390 Kcal. per persoon voor een complete maaltijd. Dit gerecht kan goed van tevoren worden klaargemaakt. Dan moet het wel 20-25 minuten de oven in omdat het helemaal is afgekoeld. De rest van de bleekselderij kan je eventueel de volgende dag stoven met de overgebleven tomaatblokjes en wat bouillonpoeder om de restjes smakelijk weg te werken.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept