Ingredienten: (2 pers.):
2 eetlepels boter
1 ui
1 teentje knoflook
1 gele paprika
125 gram champignons
2 stengels bleekselderij
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
5 eetlepels gekookte linzen (blik Bonduelle)
½ blik tomaatblokjes
150 gram hamblokjes
½ theelepel gedroogde tijm
zout, peper
1 bosuitje
pakje aardappelpuree met kaas (Maggi)
2 dl. melk
| Bereiding:
Ui pellen en in halve ringen snijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden. Bleekselderij in smalle boogjes snijden. Bosuitje schoonmaken en fijnsnijden. Grill voorverwarmen op hoogste stand (of oven op 200 graden). In 1 eetlepel boter de ui en de erboven uitgeperste knoflook ca. 2 minuten bakken. Paprika, champignons, bleekselderij en peterselie toevoegen en het geheel ca. 5 minuten roerbakken. Linzen, tomaatblokjes, hamblokjes en tijm erdoor roeren en het mengsel op smaak brengen met zout en peper. Met de melk, water en een eetlepel boter de kaaspuree maken volgens de gebruiksaanwijzing. Stukjes bosui er doorheen roeren. Het groentemengsel in een ingevette ovenschaal doen en de kaaspuree met bosui erover uitstrijken. De schotel in 5-10 minuten laten gratineren onder de grill (of in ca. 20 minuten in de oven). |