Ingredienten: (3 pers.):
2 kipfilets
1 kippebouillontablet
zout en peper
1 tl foelie
1 tl tijm
1 laurierblad
6 el mayonaise
citroensap
2 tl paprikapoeder
worcestershiresauce
2 el bieslook of peterselie
4 plakken ananas
25 kleine zilveruitjes | Bereiding:
de kipfilets, bouillontablet, foelie, tijm, laurierblad en wat zout en peper in ongeveer 1/2 l water 15 minuten laten koken. Water afgieten. Kip laten afkoelen. Dan de kipfilet in hele kleine stukjes snijden. In een schaal 6 el mayonaise, beetje citroensap, 2 el paprikapoeder, beetje worcestershiresauce, wat peper en zout en 2 el bieslook of peterselie door elkaar roeren. De ananas in kleine stukjes snijden. Dan ongeveer 25 zilveruitjes doormidden snijden. Dit samen met de kip door de saus roeren. In de koelkast door en door koud laten worden. Lekker op stokbrood bij de soep, bij de borrel op een toastje of gewoon op brood. |