Nieuws   Zoeken 

Asperges met gerookte zalm van Tine
Ingredienten: (2 pers.):
750 gr.witte asperges
200 gr gerookte zalm
aspergekruiden(liggen meestal bij de groentenman
of mierikswortelpoeder,
30 gr.bloem
olijfolie
2 gekookte eieren
Bereiding:
Asperges in een half uurtje gaar koken,olie in pannetje met de bloem (ala crême) warm laten worden goed roeren dat het glad is,dan beetje voor beetje het aspergenat erbij doen tot het een gladde saus is geworden, dan de aspergekruiden erbij doen of de mierikswortel. Dan de asperges garneren met het ei en de gerookte zalm en de saus appart serveren. Lekker met gekookte aardappelen
Receptnummer: 5973 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Tip voor het schillen van de asperges: een klein stukje van de onderkant afsnijden,dan vanaf de onderkant naar boven schillen met een dunschillertje,niet helemaal naar boven,dat hoeft niet want de bovenkant is vrij zacht dus ook vlugger gaar. dan goed afspoelen e.v.t. de oogjes,schilletjes verwijderen.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept