Tonia's pittige pinda-preisoep
Ingredienten: (4 pers.):
2 eieren
2 uien
2 knoflookteentjes
1,5 el olie
750 gr. prei
1 liter bouillon
150 ml pindakaas
2 el ketjap manis
Bereiding:
Kook de eieren in 10 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en verdeel ze in stukjes. Snipper de uien en knoflook. Snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in heel dunne ringetjes. Verhit de olie in een grote pan en bak de ui en knoflook ca. 1 min. Bak de preiringetjes ca. 2 min. mee. Schenk de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ca. 10 min. zachtjes koken. Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng hem op smaak met sambal en peper. Schep de soep in kommen en leg wat stukjes ei op de soep.
Receptnummer: 598 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: tonia koblens
Opmerking:
Een lichte vegetarische maaltijdsoep. Lekker met kroepoek.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept