Nieuws   Zoeken 

Barbara's snel bruine bonen- of kapucijnerschoteltje
Ingredienten: (2 pers.):
1 eetlepel boter
1 grote rode paprika
1 eetlepel fijngeknipte peterselie
300 gram shoarmavlees
zakje jachtsaus (Knorr)
pot bruine bonen of kapucijners
peper
eventueel 2 eetlepels piccalilly
Bereiding:
Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. Bonen of kapucijners uit laten lekken. Shoarmavlees in boter snel rondom bruin bakken. Paprika en peterselie toevoegen en het geheel in 8 a 10 minuten gaar bakken. Iets af laten koelen om schrikken te voorkomen. Sauspoeder door 2,5 dl. koud water roeren en bij het vleesmengsel schenken. Al roerend aan de kook brengen. Uitgelekte bonen/kapucijners toevoegen en het gerecht af en toe roerend in een paar minuten goed heet laten worden. Op smaak brengen met peper. Voor de liefhebber: tot slot de piccalilly erdoor roeren. Dit smaakt vooral bij kapucijners erg lekker.
Receptnummer: 6006 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Ook lekker met kleine gekruide gehaktballetjes of in de winter met rookworst in plaats van shoarmavlees. Bij gebruik van rookworst de peterselie weglaten. Een frisse komkommersalade of zoetzure paprika smaakt er goed bij.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept