Ingredienten: (8 pers.):
500 gram pure chocolade
400 gram boter
360 gram suiker
200 gram bloem
6 eieren
(4 pakjes opklop slagroom om de taart op te maken)
(hagelslag, vlokken andere spullen om de taart op te maken)
| Bereiding:
Doe de boter, de blokjes chocolade en vier lepels water in een steelpan. Laat dit zachtjes smelten op laag vuur. Verwarm de oven voor op 200 graden. Splits de eieren heel voorzichtig. Er mag geen eigeel bij het eiwit komen. Klop het eiwit tot schuim. Doe het eigeel en de suiker in een grote kom en roer totdat het mengsel wittig wordt. Giet er nu de chocolade en de boter door. Voeg nu beetje voor beetje de bloem toe, terwijl je steeds blijft roeren. Schep er dan voorzichtig de eiwitten door. Giet het beslag over in een ingevette bakvorm. Laat de taart ongeveer 1,5 uur in de oven bakken. Laat de taart afkoelen. Haal de taart als die afgekoeld is uit de vorm. De taart kan met slagroom en versiersels worden opgemaakt. |