Nieuws   Zoeken 

Tine's gevulde koolrabi
Ingredienten: (2 pers.):
4 kleine koolrabi's
2 ons rundergehakt
6 eetlepels gekookte rijst
olijfolie
4 eetlepels pittige tomatenchutney
1 theelepel tijm
2 teentjes knoflook
3 eetlepels vers geraspte italiaanse kaas.b.v.Grana padano bij A.H.
zout en peper naar smaak
Bereiding:
Beginnen met de koolrabi's te schillen en in 30 minuten gaar te koken met wat zout.Rijst koken voor 2 personen. In hapjespan knoflook en gehakt in de olijf olie rul bakken ,van het vuur af de tomatenchutney,tijm,zout en peper en de helft van de kaas en 6 eetlepels rijst doorroeren. De koolrabi's aan de bovenkant uithollen ,het mengsel er in stoppen,in magnatronschaal zetten de rest van de kaas erover strooien en de rest van het mengsel er omheen doen,dan afdekken met magnatronfolie 10 minuten volvermogen . Lekker met tomatensaus en de rest van de rijst.
Receptnummer: 6200 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
4 koolrabi's is wel veel voor 2 personen,of je neem 2 grotere exemplaren,de rest blijft hetzelde ik heb pandanrijs genomen.Het heeft een hele aparte smaak,erg lekker.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept