Nieuws   Zoeken 

Tine's gegrilde Tilapia spiezen op Turkse wijze(kebabs)
Ingredienten: (4 pers.):
4 visfilets
1 ui
2 tenen knoflook
1 groene paprika
16 cherrytomaatjes
olijfolie
citroensap
1 theelepel paprikapoeder
4 laurierblaadjes
zout en peper naar smaak
Bereiding:
ui in dunne ringen snijden knoflook uitpersen in diepe schaal een bodempje olijfolie doen dan goed door roeren met de uiringen,knoflook,laurierblaadjes 2 eetlepels citroensap en het zout en peper naar smaak.Ieder filet in 8 stukken snijden,dat in de marinade leggen. En af en toe voorzichtig omscheppen. Paprika in 16 stukjes snijden. Ondertussen de salade klaar maken van ijsbergsla wat je lekker vindt,als bijgerecht. Nu op spiezen steken vis,paprika,vis en tomaatje tot je 4 visstukjes gebruikt hebt,de rest van de marinade gebruken om de spiezen te bestrijken en hier en daar een uiring opleggen. Je kan ook nog wat verse dille overstrooien. In voorverwarmde gril of barbecue in 10 minuutjes een korstje geven halverwege keren. Lekker met een frisse salade en gebakken aardappels.
Receptnummer: 6208 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vis | bereidingstijd: 25 min. | Meer recepten van: Tine Tacx
Opmerking:
Eigenlijk hoort het zwaardvis te zijn maar dat was erg duur,deze keus is prima,je kan ook zonnevis gebruiken.Het is echt het proberen waard.Eet smakelijk!!!!
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept