Nieuws   Zoeken 

Pieternella's rabarbercake
Ingredienten: (10 pers.):
400 gr. Rabarber
125 gr. lichtbruine Basterdsuiker
2 eetlepels Custardpoeder
1 theelepel Kaneel
voor de cake:
150 gr. Boter
150 gr. witte Basterdsuiker
1 zakje Vanillesuiker
2 Eieren
1/2 dl. Melk
150 gr. Zelfrijzend Bakmeel
Springvorm van 24 cm.
Bakpapier
Bereiding:
Was en droog de rabarber stelen en snij deze in stukjes [ontvellen rabarber hoeft niet]. Meng de rabarber stukjes met de lichtbruine basterdsuiker, custardpoeder en kaneel in een kom. Maak het cakebeslag [zoals gebruikelijk]. Springvorm met bakpapier bekleden. De helft van cakebeslag op de bodem glad strijken. De rest door rabarber mengsel scheppen en op cakebeslag verdelen. De cake in een lauw warme oven van 150 graden, In 60-70 min goudbruin bakken. Eventueel wat langer als cake niet gaar is.
Receptnummer: 6271 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Pieternella
Opmerking:
Deze rabarbercake is verrassend lekker en in een handomdraai gemaakt. Smaakt warm of koud lekker evt. met wat room. Is ook heerlijk als toetje te eten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept