Nieuws   Zoeken 

`spicey-taco`van miranda
Ingredienten: (4 pers.):
1 kilo rundergehakt(halfom kan ook)
2 flesjes tomatenketchup
2 flesjes chilisaus(geen zoete)
paparikapoeder, sambal,
rode peper(cayenne), zwarte peper,
eventueel tabasco,
knoflookpoeder
ijsbergsla, witte kool(voorgesneden)
blik ananas(stukjes)
1 flesje whiskey-cocktailsaus
soft-tortilla's
Bereiding:
zet als eerste de cocktailsaus koud, in ijskast of vriesvak (vergeet hem wel niet eruit te halen als je klaarbent om te gaan eten!!!) doe een klein scheutje olie in de pan en bak het gehakt goed gaar en bruin, steeds met de vork los blijven maken zodat het korrelig blijft,tussendoor al kruiden met sambal, rode en zwarte peper, flink wat paprikapoeder, en eventueel nog tabasco (tussendoor proeven, alles naar eigen smaak!) dan een flesje ketchup en chilisaus erbij, goed roeren, eventueel van elk nog een flesje erbij doen. als laatste de knoflookpoeder erdoor strooien.Dan is de taco al klaar, nu de groente even: tussendoor de ijsbergsla snijden(doormidden en dan hele fijne reepjes), wassen en in een kom doen, witte-kool in een kom, de ananas in een schaaltje. terwijl je alles op tafel zet, kun je het pak tortilla's in de magnetron leggen(beschrijving staat op het pak)en dan kan er gegeten worden:vergeet je niet de cocktailsaus!!!.ieder kan zijn tortilla vullen met de taco ,ijsbergsla en of witte kool en cocktailsaus er over (dit is de standaard combinatie) de ananas kun je erbij doen of apart eten (blust wel goed,net als de cocktailsaus!!!)
Receptnummer: 6290 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: miranda fioravanti
Opmerking:
in plaats van witte kool gebruik kan ook wel rode kool, tevens kan men de tortilla vervangen door stokbrood of rijst. Je kunt de groente ook nog uitbreiden (of vervangen) door blokjes tomaat of een blikje mais.
En als laatste tip is ook mijn tonijn-met-bonen-salade hier heel gepast bij (raadpleeg hiervoor het recept,elders op deze site)
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept