Nieuws   Zoeken 

Sonja's originele Turkse pizza
Ingredienten: (2 pers.):
4 Turkse pizza bodems
1 ons gehakt
blikje tomatenpuree
koftekruiden (Turkse kruiden)
1 groene paprika
1 ui
1 ui
reepjes ijsbergsla
1 tomaat
knoflooksaus of tomatensaus
Bereiding:
Saus maken. Gehakt rullen. Paprika en ui in reepjes erbij even meebakken. Koftekruiden erbij met puree en 1 dl water. 5 minuten pruttelen. Bestrijk de pizza bodems met dit mengsel en bak ze af in 5 minuten in een oven van 225ÂșC (wel voorverwarmen) Opdienen op bord met wat sla tomaat in plakjes en uienringen. Saus naar keuze toevoegen.
Receptnummer: 6305 | Categorie: Lunchgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: Sonja
Opmerking:
Zo worden ze op de zwarte markt (Oosterse bazaar in Beverwijk) ook gemaakt. De pizza bodems zijn eigenlijk een soort van Turks brood maar zeer plat. De turkse bakker verkoopt ze maar ze zijn uiteraard op de zwarte markt verkrijgbaar. Je kan overigens van alles met deze bodems doen. Als je ze opwarmt bollen ze op. Je kan ze dan bijvoorbeeld opensnijden en vullen met groente en vlees en als hoofd gerecht eten. Ze smaken ook lekker ipv tortilla's.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept