Sharon's kippenbouten met knoflook uit de oven
Ingredienten: (2 pers.):
2 kippenbouten
2 theelepels kipkruiden
30 gram boter
zout, peper
anderhalf dl. kippenbouillon
12 teentjes knoflook
2 eetlepels gesnipperde peterselie
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Wrijf de bouten in met de kipkruiden. Verhit de boter in een koekenpan en bak de bouten lichtbruin. Leg de bouten in een ovenschaal. Roer de aanbaksels in de pan los met de bouillon en schenk de jus over de bouten in de schaal. Leg de ongepelde knoflookteentjes rondom de kippenbouten. Laat de bouten in het midden van de oven in ca. 45 tot 60 minuten gaar worden. Bestrooi het gerecht met de peterselie. Aan tafel worden de knoflookteentjes uit hun velletje geperst en op de kip gesmeerd.
Receptnummer: 6329 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 50 min. | Meer recepten van: Sharon Robinson
Opmerking:
Lekker met pasta of gebakken aardappeltjes en een salade.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept