Nieuws   Zoeken 

Anne's worteltjescake
Ingredienten: (10 pers.):
In een kop moet 250 ml kunnen!
2 koppen bloem
2 tl bakpoeder
1 tl zout
2 tl kaneel
1 kop maisolie
2 koppen suiker
4 eieren
3 koppen fijn geraspte wortel
1 kop fijngehakte walnoten
Voor de creamcheese:
1 pakje monchou
8 tl olie
1 ons poedersuiker
1/4 tl zout
Bereiding:
De bloem, bakpoeder, kaneel en het zout in een kom door elkaar mengen. In een aparte kom de olie, suiker en er een voor een de eieren door elkaar kloppen, luchtig en ± 10 minuten. Het bloem mengsel er luchtig doorheen scheppen. Hierna ook de noten en de wortels erdoorheen mengen. Bakken op 200 graden in 65 minuten. In een normale cake vorm. (28 cm) Maak ondertussen de creamcheese, door alles door elkaar te roeren. Als de cake klaar is 20 minuten af laten koelen voor je de cake uit de vorm haalt. Uiteindelijk over de bovenkant van de afgekoelde cake de creamcheese smeren. De cake is erg lekker als je hem koud serveert vanuit de koelkast..
Receptnummer: 6452 | Categorie: Gebak | Soort gerecht: Uitzoeken | bereidingstijd: 30 min. | Meer recepten van: Anne-Marie
Opmerking:
Al vele mensen hebben deze cake mogen proeven en iedereen is super enhousiast en willen meteen het recept hebben.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept