Nieuws   Zoeken 

Diana's geroosterde groente
Ingredienten: (4 pers.):
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
2 rode uien
2 vleestomaten
4 eetl. olijfolie
zout en versgemalen peper
verse rozemarijn
verse knoflook
verse tijm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in halve plakken van ca. 1 cm. dik. Snijd de courgette in plakken van 1 cm. dik. Snijd de schoongemaakte paprika's, de uien en de tomaten in achten. Verdeel de groenten over een braadslee en bedruppel ze met 4 eetlepels olijfolie. Doe daar overheen de rozemarijn + de uitgeperste knoflook naar smaak + verse tijm. Schep goed om. Schuif de braadslee ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de groenten beginnen te kleuren. Bestrooi ze nu met wat zout en peper. Nu nog ca. 10 minuten in de oven.
Receptnummer: 6474 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 45 min. | Meer recepten van: Diana Labrie
Opmerking:
Je kunt ook tegelijk in een andere braadslee of ovenschaal blokjes aardappel met rozemarijn en knoflook en olijfolie leggen. Dit duurt iets langer, ongeveer een uur in totaal, dus zoveel eerder in de oven doen. Heerlijk!
Als het eenmaal in de oven staat heb je er geen omkijken meer naar!
Een hele goede combinatie met lamsbout (ook uit de oven).
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept