Nieuws   Zoeken 

Barbara's pita/gehaktbroodjes met atjar
Ingredienten: (2 pers.):
250 gram rundergehakt
2 eetlepels gebakken uitjes (doosje of zakje)
zout
1 theelepel ketoembar
½ theelepel djintan
1 theelepel sambal oelek
1 teentje knoflook
4 pitabroodjes
2 eetlepels olie
4 eetlepels atjar tjampoer
Bereiding:
Grill voorverwarmen. Pitabroodjes verwarmen in broodrooster, open snijden en in helften verdelen. Intussen gebakken uitjes, zout, ketoembar, djintan, sambal en uitgeperst knoflookteentje door het gehakt mengen. Het gehaktmengsel in 8 porties verdelen. Elk half pitabroodje met 1 portie gehaktmengsel bestrijken. Broodjes goed insmeren met olie, ook de randjes. Broodjes op een rooster leggen en in 5 minuten vlak onder de grill bruin en gaar roosteren. Broodjes over borden verdelen en op elk broodje een halve eetlepel uitgelekte atjar tjampoer scheppen.
Receptnummer: 6507 | Categorie: Hoofdgerecht | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 15 min. | Meer recepten van: Barbara
Opmerking:
Klaar in een kwartiertje. Lekker als hoofdgerecht met een salade van tomaten, komkommer en uien. Maar ook als snack voor de lekkere trek of in punten gesneden als borrelhapje
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept