Ingredienten: (2 pers.):
2 kg.mosselen (in schelp)
200 gr soepgroenten
1 rode paprika
1 ui
1 teen knoflook
Voor de saus:
Bodempje olijfolie
2 tenen knoflook
bloem
1 theelepel kerrie
kookvocht
| Bereiding:
De mosselen onder de stromende kraan afspoelen,de baarden eraftrekken,schelpjes of kokkels er af steken met mesje.IN vergiet doen.Dan in grote pan de mosselen,de ui,de soepgroenten,knoflook en de paprika samen koken met de deksel erop en op de grootste hittebron aan de kooki brengen(zonder water toe te voegen),goed omschudden tot alle schelpen open zijn.Ondertussen in steelpannetje olie met bloem,uitgeperste knoflook en kerrie door elkaar roeren,dan beetje bij beetje het mosselnat er bij doen ,door laten koken e.v.t. met de garde een gladde saus maken,Zet de pan op tafel en smullen maar!!!! doop de mossel in het sausje.Heerlijk met stokbrood.In Brabant eten ze er ook vaak Frietjes erbij,maar dat is smaken verschillen!!! |