Nieuws   Zoeken 

Margriet's pittig cherry spinazie schoteltje
Ingredienten: (2 pers.):
2 eieren
pittige geraspte kaas
bladerdeeg, 4 a 5 plakjes
1 bakje cherry tomatoes
olijfolie
uitje
2 t. knoflook
sweet chili sauce naar smaak
diepvriesspinazie a la creme
creme fraiche (klein potje)
Bereiding:
Smeer de kanten van een kleine ovenschaal in met olijfolie en bekleed de ovenschaal met bladerdeeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi er een beetje kaas overheen (helpt tegen kleffe bodem). Verwarm en ondooi de spinazie en giet overtollig sap af. Bak in een pan de fijngesnipperde ui en voeg als de ui glazig is de uitgeknepen knoflook bij. Bak dit verder, maar de knoflook mag niet bruin worden. Roer de spinazie door de ui + knoflook. Cr. fraiche erbij, half kopje chilisauce erbij, 2 eieren erdoor klutsen. Verdeel de cherry tomaatjes over de bodem en stort het spinaziemengsel er overheen. Hierover heen de kaas strooien. In oven van 200 graden, 40 minuten.
Receptnummer: 6603 | Categorie: Bijgerecht | Soort gerecht: Vegetarisch | bereidingstijd: 40 min. | Meer recepten van: margriet
Opmerking:
Als het dreigt aan te branden, kun je er aluminium folie overheen doen. Wel gaatjes in prikken, anders krijg je geen knapperig korstje. Dit is een zalig hoofdgerecht voor 1 persoon of groente bijgerecht voor 2 of meer personen. De knoflook en ui is geen must, je kunt het gerust weglaten.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept