Ingredienten: (2 pers.):
200 gr.tartaar,3 tenen knoflook
2 eetl. ketjap manis,
1 theel. sambal oelek,
600 gr. aardappels
500 gr. hutspotgroente
1 kippenbouillontablet
1 zakje boemboe nasi goreng
1 eetl. margarine | Bereiding:
In kom tartaar vermengen met uitgeperste knoflook ketjap en sambal. Ca. 14 balletjes vormen. Geschilde aardappels in stukken snijden. In pan doen: water, hutspotgroente, aardappels en bouillontablet. In 20 min. gaarkoken. Intussen nasigroente weken. De margarine smelten in koekenpan en tartaarballetjes op matig vuur rondom gaarbakken in 5 min. Uit bakvet scheppen en warmhouden. In bakvet nasigroente ca. 3 min. zachtjes bakken. Hutspot afgieten en stampen, nasigroente erdoor roeren.Nog even warmen en serveren met tartaarballetjes. |