Ria's sopa de ajo (knoflooksoep)
Ingredienten: (4 pers.):
bouillon
2 knoflookbollen (let op, geen teentjes, maar hele bollen!)
chorizo worst
prei
4 eieren
4 halve kadetjes
Bereiding:
Trek bouillon van een schenkel (of neem een pot, net zo lekker)
Pel de knoflookteentjes en snij ze in schijfjes.
Neem een chirozo worst en snij een deel ervan in plakjes en de plakjes in vieren.
Stukje prei in ringen.
Bak de chorizo een beetje uit en doe er vervolgens de knoflook bij en de prei. Even aanfruiten.
Gooi alles in de bouillon, verwarm even door en doe de soep in ovenvaste kommen.
Leg in het midden van de kom een schijfje brood, b.v. de onderkant van een kadetje. Buig het brood een beetje en wel zo dat een ei erop blijft liggen. Doe het ei op het brood. Zet de kommen in de oven op 200 graden en laat het ei naar smaak stollen. Een beetje vloeibare dooier is het lekkerst.
Receptnummer: 669 | Categorie: Soep | Soort gerecht: Vlees | bereidingstijd: 20 min. | Meer recepten van: ria
Opmerking:
Heerlijk, mits je van knoflook houdt!!
Altijd handig om in de vriezer te hebben als je onverwachts vrienden op bezoek krijgt rond etenstijd. Wat spaanse kaas toe met een glaasje wijn en je hebt een heerlijke maaltijd.
Bron: Dit recept komt uit de snelklaar database op http://www.snelklaar.nl
Functies: Print dit recept